Την αναγκαιότητα να λυθούν τα όποια προβλήματα καθυστερούν την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής αλλά και κάθε άλλης δίκης που υπάρχει η πιθανότητα αποφυλάκισης ή παραγραφής αδικημάτων, τονίζει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με αφορμή την επικείμενη αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η κ. Θάνου υπογραμμίζει την αναγκαιότητα η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης επιπλέον αιθουσών ποινικών ακροατηρίων, και ειδικά στο Εφετείο Αθηνών, ενώ οι δικηγορικοί σύλλογοι, λόγω της πανελλαδικής αποχής, να χορηγήσουν άδειες στους δικηγόρους, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ακόμη, η πρόεδρος του ΑΠ στην ανακοίνωσή της εξιστορεί τη δικαστική διαδρομή της επίμαχης δίκης της Χρυσής Αυγής, και επισημαίνει τη μη ύπαρξη δυνατότητας περαιτέρω κράτησης του Γ. Ρουπακιά, του ανθρώπου που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Να χορηγηθούν άδειες στους δικηγόρους της υπόθεσης ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δίκη καθώς ο βασικός κατηγορούμενος της δίκης Γιώργος Ρουπακιάς κινδύνευε να αποφυλακιστεί είχε ζητήσει εξάλλου με αίτησή της από τις 20 Ιανουαρίου η πρόεδρος του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η πολύκροτη υπόθεση, Μαρία Λεπενιώτη.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από την επικείμενη φυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά στις αρχές Μαρτίου εμφανίστηκε σε συνέντευξή της η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, υπογραμμίζοντας ότι ''εμάς μας σκότωσαν, αλλά κάθε μέρα μας χώνουν και πιο βαθιά το μαχαίρι''.

«Ξέραμε ότι στους 30 μήνες θα βγει, αλλά δεν περιμέναμε με τίποτα ότι θα είχε τόσο πολύ καθυστερήσει το δικαστήριο» σύμπληρωσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, επισημαίνοντας ότι ζήτησε να υπάρξει αυστηρή αστυνομική φύλαξη του Ρουπακιά μετά την αποφυλάκισή του και να βρίσκεται σε κάθε δικάσιμο στο δικαστήριο.