Γυναίκα, η οποία έφερε χαρακτηριστικά που μοιάζουν στην Πόλα Ρούπα, φέρεται να νοίκιασε χθες το μεσημέρι ελικόπτερο από την Ερμιόνη με σκοπό την κατόπτευση του χώρου των φυλακών Κορυδαλλού, με τους αστυνομικούς να εικάζουν ότι ήθελε να βοηθήσει ενδεχόμενη απόδραση του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη

Συγκεκριμένα, η γυανίκα που φέρεται να έμοιαζε στην Πόλα Ρούπα νοίκιασε από εταιρία ένα ελικόπτερο προκειμένου -όπως είπε- να πάει σε ένα γάμο στη Φθιώτιδα. Πάνω από τη Θήβα η γυναίκα έβγαλε όπλο και απείλησε τον χειριστή του ελικοπτέρου, ζητώντας του να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς την Αθήνα. 

Η γυναίκα φέρεται να έχει πυροβολήσει τουλάχιστον δύο φορές μέσα στο ελικόπτερο, όταν επιχείρησε να οδηγήσει τον χειριστή να παρεκκλίνει της αρχικής πορείας. Τελικά το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε περιοχή της Θήβας και η γυναίκα, η οποία δεν έχει ταυτοποιηθεί, διέφυγε αμέσως, ενώ έχει αφήσει εντός του ελικοπτέρου μια περούκα και έναν γεμιστήρα όπλου, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. 

Σημειώνεται ότι στις φυλακές Κορυδαλλού κρατούνται άτομα που συνδέονται με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» αλλά και το αρχηγικό μέλος του «Επαναστατικού  Αγώνα»