Αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα εμφανίζονται οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, καθώς κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεν φάνηκε λύση, αλλά όπως λένε «η κυβέρνηση δεν αναφέρεται σε προσχέδια, αλλά σε ειλημμένες αποφάσεις».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής των μπλόκων Δημήτρης Μόσχος, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ επανέλαβε την έκκληση των αγροτών για μείωση του κόστους παραγωγής. Ο κ. Μόσχος τόνισε πως «χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ούτε το αγροτικό πρόβλημα λύνεται, ούτε όμως και εμείς θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας».

Για το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση, ο κ. Μόσχος τόνισε πως «χωρίς να δούμε άλλες παραμέτρους του φορολογικού, αυτό το νούμερο δεν σημαίνει κάτι», και πρόσθεσε, «θεωρούμε ότι δόθηκε με στόχο να δουλέψει ο κοινωνικός αυτοματισμός».

Σχετικά με το ασφαλιστικό τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να μιλά για τις κλίμακες 16% και 20% χωρίς να αναφέρεται ουσιαστικά στο 7,95% της ιατροφαρμακευτικής», και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε, «όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση δεν αλλάζει κανένα σημείο από το προσχέδιο που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα».

Για το κόστος παραγωγής, ο κ. Μόσχος επισήμανε, «εμείς ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο και δραστική μείωση του ρεύματος και η κυβέρνηση προτείνει ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ και στον ΟΓΑ» και πρόσθεσε «και μάλιστα αυτά τα ποσά θα μας τα πάρει η κυβέρνηση μέσα από τις επιδοτήσεις».