Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Ειδομένη όπου 200 περίπου Αφγανοί πραγματοποιούν από χθες κατάληψη στην σιδηροδρομική γραμμή.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να απελευθερωθεί η γραμμή, έπειτα από σχετικό αίτημα του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΣΕ ζήτησε από τις Αρχές να παρέμβουν προκειμένου να ανοίξει η γραμμή και να περάσει εμπορική αμαξοστοιχία.

Κατα την επιχείρηση της αστυνομίας αποκλείστηκε η πρόσβαση των δημοσιογράφων ενώ η αστυνομία προχώρησε και στην προσαγωγή μια δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού. 

Οι Αφγανοί από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν, αν δεν τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μάλιστα έχουν στήσει αντίσκηνα στις γραμμές και έχουν βάλει μπροστά τα παιδιά τους δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν εάν δεν ανοίξουν τα σύνορα.

Την ίδια ώρα η κατάσταση παραμένει δραματική καθώς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν αποκλεισμένοι, έπειτα από την απόφαση της ΠΓΔΜ και της Σερβίας να κλείσουν τα σύνορά τους όχι μόνο σε μετανάστες, αλλά και σε πρόσφυγες από τις 6 το απόγευμα.