Στις 12 το μεσημέρι πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή και του εισαγγελέα ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε εκβιάσεις επιχειρήσεων, ΔΕΚΟ και τραπεζών. 

Οι συλληφθέντες Παναγιώτης Μαυρίκος, Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο κ. Μαυρίκος και δύο συγκατηγορούμενοί του, φέρονται να εκβίαζαν ΔΕΚΟ, τράπεζες και επιχειρήσεις προκειμένου να λάβουν διαφήμιση ή να μην γράψουν δυσφημιστικά θέματα, μέσω των δύο εντύπων και των τεσσάρων sites που διατηρεί ο εκδότης. Διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, ενώ οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φέρονται να έχουν χρόνια δράση και να έχουν αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά με τον ίδιο τρόπο. 

Η σύλληψη έγινε όταν υπήρξε κίνηση στον τραπεζικό λογαριασμό του κ. Μαυρίκου και συγκεκριμένα μια γυναίκα στέλεχος ΔΕΚΟ κατέθεσε 15.000 ευρώ.