Στην οργάνωση νέου μπλόκου στη γέφυρα του Πηνειού, λίγο πριν την διασταύρωση του Στομίου προχώρησαν οι αγρότες των Τεμπών, υλοποιώντας την απόφαση που έλαβαν χθες το βράδυ στη γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, στην οποία αποτίμησαν τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι εκπρόσωποι των αγροτών με τον πρωθυπουργό.

Από τα Τέμπη, που εξακολουθούν να παραμένει ο κύριος όγκος των τρακτέρ, μετακινήθηκαν 25 τρακτέρ προς την γέφυρα του Στομίου, την οποία και απέκλεισαν, επίσης επ’ αόριστον, όπως λένε οι αγρότες, προκαλώντας κυριολεκτικά κυκλοφοριακό έμφραγμα, αφού πλέον και η εναλλακτική διαδρομή από τον παραλιακό άξονα του νομού τίθεται σε αχρηστία.

Τις επόμενες ώρες, δε, σκοπεύουν να κλείσουν και παράδρομους στη γύρω περιοχή, ενώ από τις 4.00 το μεσημέρι μέχρι τις 12.00 το βράδυ θα κλείσει και σήμερα η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο Αργυροπούλι, καθιστώντας απαγορευτική την μετακίνηση και από εκείνη την διαδρομή.

Για το λόγο αυτό, σε νέα τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του ΠΑΘΕ προχώρησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, μετά το νέο μπλόκο που στήθηκε σήμερα το μεσημέρι από αγρότες των Τεμπών στο Στόμιο καταργώντας την εναλλακτική διαδρομή μέσω του παραλιακού άξονα του Ν. Λάρισας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σήμερα από τις 12.30 μ.μ. και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον κόμβο Κορινού του ΠΑΘΕ και θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα οχήματα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Επίσης, στο τραπέζι εξακολουθεί να παραμένει και η πρόταση για αποκλεισμό σιδηροδρομικών γραμμών.

Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών και εξ αυτών που συμμετείχε στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Παναγιώτης Καλογιάννης, τόνισε ότι ''αναμένονται προτάσεις από την κυβέρνηση στα αιτήματα που κατατέθηκαν και όχι τις προτάσεις που μας έκανε χθες και δεν μας αφήνουν να καλλιεργήσουμε''. 

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας εξακολουθούν να αναμένουν απάντηση από την κυβέρνηση στο αίτημα για ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που τέθηκε την Κυριακή μετά τη συνεδρίαση των 69 μπλόκων στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Το αίτημα έχει τεθεί από την πλευρά τους και επίσημα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βαγγέλης Μπούτας με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά μέχρις στιγμής απάντηση δεν έχει δοθεί.

Ο κ. Μπούτας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε απαντήσεις στα πέντε αιτήματά μας που είναι διαφορετικά από τα αιτήματα που συζητήθηκαν χθες, και εκφράζουν τους μικρομεσαίους αγρότες στη συντριπτική τους πλειοψηφία από όλη την Ελλάδα».

Κατά τα λοιπά, οι αγρότες της Νίκαιας παραμένουν σε «θέση μάχης» και αύριο ετοιμάζονται με δυο λεωφορεία να μεταβούν στον Προμαχώνα για να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των συναδέλφων τους του εκεί μπλόκου.