current views are: 10

23 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση13:43

Δίωξη για βαριά κακουργήματα στον εκδότη και τους δύο δημοσιογράφους

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσά και Χρήστου Φράγκου που συνελήφθησαν χθες για υπόθεση εκβιασμού σε βάρος επιχειρήσεων του δημοσίου.

Δημοσίευση 13:43’

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσά και Χρήστου Φράγκου που συνελήφθησαν χθες για υπόθεση εκβιασμού σε βάρος επιχειρήσεων του δημοσίου.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσά και Χρήστου Φράγκου που συνελήφθησαν χθες για υπόθεση εκβιασμού σε βάρος επιχειρήσεων του δημοσίου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν μετά το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και για δωροδοκία. Επιπλέον δίωξη για την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να απολογηθούν.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν από την προσαγωγή των τριών κατηγορουμένων στον εισαγγελέα, ο συνήγορος του εκδότη Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε τη «σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ» και τόνισε πως ο εντολέας του αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομες πράξεις.

Ο κ. Κούγιας εξέφρασε την άποψη πως από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει υπόψη του «δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ», ενώ αμφισβήτησε και το υλικό καταγεγραμμένων συνομιλιών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνομιλίες μου θυμίζουν περισσότερο… σενάριο». Ο δικηγόρος του εκδότη έκανε λόγο για «ερμηνεία συνομιλιών που καταγράφονται αποσπασματικά», εκ μέρους των αστυνομικών ενώ ειρωνευόμενος την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είπε πως εντολέας του φέρεται μέλος εγκληματικής οργάνωσης «που απαρτίζεται από τρεις εκ των οποίων τον έναν δεν τον γνωρίζει».

Απέδωσε επίσης την όλη εμπλοκή του εντολέα του σε «προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα, να μετατρέψουν τον εκδότη σε εκβιαστή ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με πολιτική, κοινωνία και αθλητικά».

Η δικογραφία για την υπόθεση των τριών διαβιβάζεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι τρεις κατηγορούμενοι.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 20 άτομα. Όπως έγραψε νωρίτερα το newpost οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη κατόπιν καταγγελίας για εκβίαση μεγάλης δημόσιας εταιρείας μέσω της προϊσταμένης του γραφείου Τύπου, θέση την οποία κατείχε στο παρελθόν ένας από τους συλληφθέντες. Η γυναίκα ενημερώνει τον διευθυντή και εκείνος με τη σειρά του τη Διεύθυνση Εκβιαστών.

Οι αστυνομικοί ενημερώνουν άμεσα διοικητές τραπεζών, ΔΕΚΟ, κτλ ώστε αν πέσουν θύμα εκβιασμού να συνεχίσουν να συνομιλούν μαζί τους.

Τα τηλέφωνα των συλληφθέντων τέθηκαν υπό παρακολούθηση και παρακολουθούσαν όλες τις συνομιλίες και συνδιαλέξεις τους  πολύ πιθανόν να γίνει έλεγχος του πόθεν έσχες αν τα δηλωθέντα χρήματα είναι σε αντιστοιχία με την περιουσιακή τους κατάσταση.

Εκτός από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες πληροφορίες του Newpost.gr αναφέρουν ότι υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό ενός εκ των τριών συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας «στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των παραπάνω εμπλεκόμενων δραστών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι, αφού προσέγγιζαν φυσικά πρόσωπα, Δ.Ε.Κ.Ο., επιχειρήσεις και Πιστωτικά Ιδρύματα, απαιτούσαν διάφορα χρηματικά ποσά για καταχώρηση διαφημίσεων σε Μ.Μ.Ε. που διατηρούσαν οι ίδιοι, εκβιάζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναρτούσαν αρνητικά και συκοφαντικά άρθρα σε βάρος τους».     

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, από τις έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των (30.495) δολαρίων Η.Π.Α. και (5.830) ευρώ, δεκαέξι (16) φυσίγγια, γεμιστήρας και δύο (2) θήκες πιστολιών καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευών αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, μπλοκ τιμολογίων, τραπεζικών εμβασμάτων και καταστάσεων με ονόματα και χρηματικά ποσά.

 

 

 


σχετικα αρθρα