Αρνείται κάθε εμπλοκή του πελάτη του, Π. Μαυρίκου, σε υπόθεση εκβιασμού διατύπωσε σήμερα ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο:

Αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή. Είναι βέβαιος ότι η πραγματική διάσταση της υποθέσης έχει να κάνει με την προσπάθειά κάποιων να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή ενώ είναι ένας εκδότης μάχιμος που συνεργάζεται με μάχιμος δημοσιογράφους. 

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι «δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ» ενώ αμφισβήτησε το υλικό καταγεγραμμένων συνομιλιών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνομιλίες μού θυμίζουν περισσότερο σενάριο και περισσότερο συμπληρώνονται με αφηγήσεις».

Ο συνήγορος του εκδότη έκανε, επίσης, λόγο για «ερμηνεία συνομιλιών που καταγράφονται αποσπασματικά» και πρόσθεσε ότι ο εντολέας του φέρεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης «που απαρτίζεται από τρεις εκ των οποίων τον έναν δεν τον γνωρίζει».

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι τρεις κατηγορούμενοι.