«Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της σχετικά με την υπόθεση κυκλώματος εκβιαστών για συμμετοχή στο οποίο κατηγορούνται ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι, συμπληρώνοντας πάντως ότι «τέτοια γεγονότα, όμως, και κυρίως η συγκυρία κατά την οποία εκδηλώνονται, δεν μπορεί να αποκλείσει προβληματισμούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την ειδησεογραφία και όλες τις εξελίξεις, γύρω από τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων και ενός εκδότη με κατηγορία την εκβίαση επιχειρηματιών, ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Τέτοια γεγονότα, όμως, και κυρίως η συγκυρία κατά την οποία εκδηλώνονται, δεν μπορεί να αποκλείσει προβληματισμούς.

Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί να διαλευκανθεί πλήρως και στο συντομότερο χρονικό διάστημα η δύσοσμη αυτή υπόθεση και δηλώνει εκ προοιμίου ότι θα καταδικάσει και θα αποβάλει από τους κόλπους της όσους δημοσιογράφους αποδειχθεί ότι ενέχονται σε αυτήν.

Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θέλει να δηλώσει για άλλη μια φορά τη θέση του υπέρ της πλήρους διαφάνειας στα οικονομικά και την ιδιοκτησία των ΜΜΕ και την απόλυτη αντίθεσή του στα φαινόμενα της διαπλοκής.