Στο αποκορύφωμά της φτάνει η κόντρα των Βούλγαρων μεταφορέων με τους αγρότες που έχουν κλείσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς οι Βούλγαροι αποφάσισαν να προβούν σε αποκλεισμό των φρούτων και λαχανικών, τα οποία είτε φεύγουν είτε πηγαίνουν στην Ελλάδα και περνούν μέσα από την Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Βούλγαρων μεταφορέων, Μιρολιόμπ Στολάρσκι, επίκειται αποκλεισμός όλων των γεωργικών προϊόντων από και προς την Ελλάδα, αν δεν ανοίξουν εγκαίρως τα σύνορα οι αγρότες

Όπως υπογράμμισε: 

Έχουμε προειδοποιήσει όλους τους εμπόρους, ότι αν μέχρι την Δευτέρα δεν υπάρχει βιώσιμη λύση θα μπλοκάρουμε όλα τα σύνορα της γεωργικής παραγωγής, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Σκόπια. 

Μάλιστα, ο κ. Στολάρσκι υπογράμμισε ότι εξετάζεται και αποκλεισμός συνόρων και κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο και ανυπολόγιστες ζημιές και στον τουρισμό. 

Θα μπλοκάρουμε τα σύνορα και κατά την διάρκεια των διακοπών και των αργιών. Οι τουρίστες θα γνωρίζουν πλέον ότι θα πρέπει να περιμένουν 14 ώρες να περάσουν τα σύνορα. Το ίδιο θα κάνουμε και από την περίοδο 15 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου. Εμείς γνωστοποιούμε την απόφαση αρκετούς μήνες νωρίτερα για να το έχουν υπόψη τους όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα.

Υπογράμμισε, δε, ότι ''οι έλληνες αγρότες κάνουν... μπάρμπεκιου από τα τέλη του Ιανουαρίου. Αυτό το μπάρμπεκιου εμάς μας έχει στοιχίσει πολύ ακριβά''. 

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Ντανιέλ Μίτοφ.

''Έχουμε χτίσει σχέσεις με την Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια. Δεν θα μας τις καταστρέψουν 50-100 αγρότες''. 

Την ίδια στιγμή, σε περισσότερα από 10 εκάτ. ευρώ εκτιμά ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, Ιβάηλο Μοσκόφσκι, τη ζημία από τα μπλόκα των ελλήνων αγροτών.

Σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό BTV ο Μοσκόφσκι επιτέθηκε στους αγρότες λέγοντας ότι «τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο οι έλληνεs αγρότεs δεν έχουν τι να κάνουν και εγείρουν υπερβολικέs απαιτήσειs προs την κυβερνησή τουs και αφού δεν γίνονται δεκτά κλείνουν τα σύνορα με την  Βουλγαρία». 

Ο βούλγαρος υπουργός ανέφερε ακόμη ότι κάθε χρόνο ο αποκλεισμόs των βουλγαρικών συνόρων στοιχίζει 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά φέτος εκτιμά ότι οι ζημιές θα είναι μεγαλύτερεs λόγω του μεγαλύτερου χρονικού αποκλεισμού των συνόρων.

Τέλος άφησε αιχμές κατά των Βρυξελλών λέγοντας δεν έχουν απάντηση για το θέμα καθώς, όπως τόνισε, «θεωρούν τοπικό το ζήτημα και όχι διεθνές όπως εμείς».