current views are: 12

24 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση13:13

Λαμία – Ειδομένη με τα πόδια (Βίντεο)

Ταξίδι προς την Ειδομένη με τα πόδια από τη Λαμία ξεκίνησαν περίπου 500 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων αρκετά μικρά παιδιά, που εγκλωβίστηκαν χθες στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Δημοσίευση 13:13’

Ταξίδι προς την Ειδομένη με τα πόδια από τη Λαμία ξεκίνησαν περίπου 500 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων αρκετά μικρά παιδιά, που εγκλωβίστηκαν χθες στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Είναι τόσο απελπισμένοι και συνάμα διψούν για ένα καλύτερο αύριο, αναζητώντας κάπου στη βόρεια Ευρώπη τη δική τους «γη της επαγγελίας», που αφότου διέσχισαν τα βουνά της Τουρκίας και το Αιγαίο δεν τους πτοούν ούτε τα σχεδόν 450 χιλιόμετρα που έχουν μπροστά τους μέχρι να φτάσουν στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Ο λόγος για περίπου 500 πρόσφυγες, από τους συνολικά 1.200 που διανυκτέρευσαν το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και στην εθνική οδό, οι οποίοι νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να περπατούν με στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί, εγκατέλειψαν τα λεωφορεία, πήραν στα χέρια τους της αποσκευές τους και ξεκίνησαν το ταξίδι τους με τα πόδια, έχοντας μαζί τους μικρά παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κοντά σε ξενοδοχεία, κατά μήκος της εθνικής οδού, από χθες το απόγευμα έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία και σύμφωνα με τα σχέδια της αστυνομίας θα αρχίσουν σιγά-σιγά να κατευθύνονται προς την βόρεια Ελλάδα, κατά τμήματα. Όλη τη νύχτα οι πρόσφυγες ζητούσαν να φύγουν με τα λεωφορεία προς τα σύνορα, κάτι που δεν επέτρεπε η αστυνομία.

«Ταξιδεύουμε για πάνω από ένα μήνα, είμαστε κουρασμένοι, άρρωστοι και δεν έχουμε χρήματα. Θέλουμε μόνο να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Δεν φοβηθήκαμε τη θάλασσα, το δρόμο θα φοβηθούμε; » είπε ένας πρόσφυγας στο LamiaReport.

Την ίδια ώρα ένας άλλος πρόσφυγας δηλώνει ότι «φίλοι μας λένε ότι τα σύνορα δεν είναι κλειστά, μας λένε ψέμματα εδώ...»


σχετικα αρθρα