Εμπλοκή παρουσιάστηκε με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση των εκβιασμών, καθώς οι συνήγοροι τους δεν έλαβαν άδεια παράστασης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος έχει εξαγγείλει νέα αποχή δικηγόρων μέχρι τις 4 Μαρτίου.  

Η αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου δεν ενέκρινε κατ'εξαίρεση άδεια στους συνηγόρους των τριών κατηγορουμένων και η αίτηση τους θα κριθεί από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή. 

Το πρωί όταν έφτασαν στην Ευελπίδων αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί: 

Ξεκίνησε να απολογείται, χωρίς την παρουσία δικηγόρου, ο πρώτος από τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση εκβίασης επιχειρήσεων. Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος ΠΜ, δήλωσε στον ανακριτή ότι δεν επιθυμεί να ασκήσει δικαίωμα σιωπής, καθώς δεν έχει δυνατότητα να παρασταθεί μαζί του ο συνήγορος του, και ότι θα δώσει ουσιαστική απολογία αν και χωρίς δικηγόρο.
 
Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ενώ, σύμφωνα με τον συνήγορό του Θόδωρο Μαντά, η υπόθεση "έχει λάβει μεγαλύτερες  διαστάσεις από αυτές που έχει πραγματικά".

Λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη απολογία, τόσο ο κ. Μαντάς όσο και οι συνήγοροι των άλλων δύο κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας και Σάκης Κεχαγιόγλου, σε δηλώσεις τους για το θέμα που ανέκυψε με την άρνηση του ΔΣΑ να τους χορηγήσει άδειες παράστασης τους στις απολογίες των τριών δημοσιογράφων, ζήτησαν την εξεύρεση λύσης ώστε να προστατευθούν τα δικονομικά δικαιώματα των τριών κατηγορουμένων.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι κατηγορούμενοι σήμερα θα πρέπει να έχουν απολογηθεί ακόμη και χωρίς συνηγόρους καθώς λήγει το πενθήμερο όριο για την κράτηση τους βασει εντάλματος σύλληψης και ανακριτής και Εισαγγελέας θα πρέπει να αποφανθούν αν οι τρεις πρέπει ή όχι να κρατηθούν προσωρινά.

Ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ'επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νόμου 1608/1950.

Η εκτίμηση των αστυνομικών που ερεύνησαν την υπόθεση για τους τρεις δημοσιογράφους όπως καταγράφεται στο διαβιβαστικό που εστάλη στον Εισαγγελέα είναι ότι δεν είχαν "κομματική ταυτότητα". Αναφέρεται μάλιστα για τον εκδότη που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ότι "δεν προέκυψε ότι οι κακουργηματικές του πράξεις και ενέργειες ήταν προιόν εντολών από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Τα στοιχεία της προανάκρισης που συγκεντρώθηκαν έως τώρα , αποδεικνύουν ότι ο ΠΜ ενεργούσε αυτόνομα και με γνώμονα μόνο το προσωπικό του οικονομικό συμφέρον». Οι ίδιοι πάντως οι κατηγορούμενοι στους διαλόγους τους φαίνεται να προσπαθούν να πείσουν την καταγγέλουσα και πλέον βασική μάρτυρα κατηγορίας πως "είχαν πλάτες" .

Ενδεικτική προς αυτή την κατεύθυνση είναι η φράση που έχει καταγραφεί να της λέει ο ένας από τους δημοσιογράφους αναφερόμενος στον εκδότη : "Ο άλλος κούλαρε και περιμένει εντολή ποιον θα γ... Κοίταξε να σου πω το κόλπο. Βγαίνει ο τρελός, και χτυπάει όποιον θέλει, από εκεί και πέρα...μετά βάζουμε τα σάιτ και ακολουθούνε"

Στα χέρια του ανακριτή βρίσκεται υλικό για σωρεία εντύπων και ηλεκτρονικών σελίδων που οι κατηγορούμενοι φαίνεται να διαφήμιζαν πως ανήκουν στην σφαίρα επιρροής τους , στοιχεία που θα αξιολογηθούν ώστε μετά τις απολογίες των τριών να προχωρήσει στις επόμενες δικονομικές κινήσεις που απαιτούνται για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.