Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους τους Θεσσαλονίκης αποτυπώνει η ανοιχτή επιστολή τους προς τους αγρότες, με την οποία τους ζητούν να σταματήσει το κλείσιμο των δρόμων και το μπλοκάρισμα της πόλης επί ώρες. 
 
 Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Παντελής Φιλιππίδης, οι έμποροι συμμερίζονται μεν τον αγώνα των αγροτών, αλλά έχουν ν' αντιμετωπίσουν και οι ίδιοι μεγάλα προβλήματα, τα οποία οι κινητοποιήσεις αυτού του είδους επιδεινώνουν.
 

"Μην ξεχνάτε ότι έχουμε απώλεια 350.000 και πλέον επιχειρήσεων από την αρχή της κρίσης. Επί έξι συνεχόμενα χρόνια, ο τζίρος μας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Οι έμποροι και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου είναι κάθετα αντίθετοι με τα νέα ασφυκτικά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα. Περιμένουμε με αγωνία τις αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια.

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθούμε καθημερινά για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των οικογενειών μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια σήμερα να χάσουμε ούτε έναν πελάτη. Για τους λόγους αυτούς πάντα σεβόμενοι τον αγώνα σας, ζητούμε να σταματήσετε το κλείσιμο των δρόμων και το μπλοκάρισμα της πόλης μας επί ώρες" επισημαίνει ο κ.Φιλιππίδης και προσθέτει ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται αντιπαλότητα μεταξύ της κοινωνίας των αγροτών και της κοινωνίας των εμπόρων, αφού ο αγώνας είναι κοινός.