Στα "δίχτυα" της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έπεσε ένας 40χρονος άνδρας που συνελήφθη στο πλαίιο του αυτοφώρου, καθώς διαπιστώθηκε πως  συνομιλούσε με μια 13χρονη μέσω Facebook με την οποία αντάλλασσαν ερωτικά μηνύματα και μάλιστα έπεισε την ανήλικη να του στείλει γυμνές της φωτογραφίες! 
 
Συγκεκριμένα η μητέρα της 13χρονης κατήγγειλε πως η ανήλικη κόρη της, συνομιλούσε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με άλλους χρήστες και  αντάλλασσε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου. 
 
Άμεσα, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος  πραγματοποίησε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε τα ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν σε συγγενικό πρόσωπο του 40χρονου. 
 
Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών  στην οικία του 40χρονου, και παρουσία εισαγγελέα διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα, που κατείχε και διαχειριζόταν.
 
Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 40χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις.
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         ένας  φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
·         ένα  κινητό τηλέφωνο με δύο  κάρτες SIM και μία  εσωτερική κάρτα αποθήκευσης τύπου MicroSD.
 
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.