Διευκρινίσεις για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας δίνει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν τον φάκελο της αναισθησιολόγου εξαδέλφης του Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

«Προς ενημέρωσή σας, η ΕΔΕ για το θάνατο του 4χρονου κοριτσιού στο Νοσοκομείο Ηρακλείου,  είναι ακόμα σε εξέλιξη. Επομένως, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι χάθηκε ο φάκελος της υπόθεσης, δεν ευσταθούν καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συνεπώς δεν υπάρχει και φάκελος" αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου και προσθέτουν: "Η  παραπάνω υπόθεση δεν πρέπει να συγχέεται με αυτή της αναισθησιολόγου, κ.  Νεκταρίας Πολάκη, ο φάκελος της οποίας βρίσκεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο και έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεταιπως όπως είχε μεταδόσει neakriti.gr, ο φάκελος της αναισθησιολόγου, που συμμετείχε στην επέμβαση του αδικοχαμένου παιδιού, «χάθηκε».

Με αυτά τα δεδομένα η υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης της αναισθησιολόγου του Βενιζελείου που κατηγορείται για κλοπή ναρκωτικών φαρμάκων φερόταν να παραμένει στον «πάγο». Κατά το ρεπορτάζ, ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης φερόταν να αναφέρει ότι ο φάκελος δεν έχει επιστραφεί ώστε να δρομολογηθεί η ανασύστασή του και η επιστροφή του στο Κεντρικό Πειθαρχικό συμβούλιο.