Κανονικά διεξάγεται πια η κυκλοφορία των οχημάτων επί του ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας καθώς αποχώρησαν πια όλα τα τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, έπειτα από 39 ημέρες αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η αποχώρηση των τρακτέρ και των υπόλοιπων γεωργικών μηχανημάτων, που είχε ξεκινήσει ήδη από χθες, μετά τη γιορτή στο Κιλελέρ, ολοκληρώθηκε σταδιακά σήμερα.

«Ο αγώνας ούτε σταματάει ούτε αναστέλλεται. Απλά, όπως αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα από αύριο αλλάζει η μορφή πάλης. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και με το όπλο παραπόδα» δήλωσε χθες ο επικεφαλής του μπλόκο Βαγγέλης Μπούτας.

Οι αγρότες αναμένουν από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και βρίσκονται σε επαγρύπνηση, όταν κατατεθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό, να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα.

Ανοιχτοί είναι πλέον οι δρόμοι σε όλο το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, μετά την αποχώρηση των τρακτέρ από τα αγροτικά μπλόκα.

Στις Μικροθήβες, που ήταν το τελευταίο "εν ενεργεία" μπλόκο σε όλη την Θεσσαλία, οι αγρότες πραγματοποίησαν συνέλευση και αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Από τις 11 το πρωί άρχισε και η συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ και των γεωργικών μηχανημάτων, που, από τις 21 Ιανουαρίου, είχαν κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Οι δρόμοι και οι παράδρομοι γύρω από το μπλόκο των Μικροθηβών είναι πλέον ανοιχτοί και δόθηκαν στην κυκλοφορία, μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής που καθάρισε και έπλυνε τα οδοστρώματα των οδών.