Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους κατά του ασφαλιστικού αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς και προχωρούν αύριο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν σήμερα στα γραφεία του ΔΣΑ αποφάσισαν επίσης να συμμετέχουν την επόμενη εβδομάδα στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, καθώς επίσης την πρώτη μέρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να αποκλείσουν τις εφορίες όλης της χώρας.

Στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα συμμετάσχουν επίσης οι οικονομολόγοι και λογιστές - φοροτεχνικοί, όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση όλων των ομοσπονδιών και φορέων τους στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός, «δεν πρόκειται να προσέλθουμε σε διάλογο μέχρι να αναθεωρηθεί η άποψη του υπουργείου για μια νέα βάση συζήτησης. Ζητάμε ένα ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών επιστημόνων για να προσέλθουμε στο διάλογο».

Ο Δημήτρης Βερβεσός, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να κάνει και με τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτό που έκανε με τους αγρότες. Δηλαδή όπως δεσμεύτηκε για την παράταση του ΟΓΑ σε ξεχωριστό καθεστώς από τον ΕΦΚΑ».

Την ίδια ώρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ συνεδρίαζαν οι επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, οι οποίες διαφωνούν με τις ηγεσίες των επιστημονικών φορέων, καθώς απορρίπτουν κάθε μορφή διαλόγου με την κυβέρνηση.

Οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες κατηγορούν την ηγεσία των επιστημονικών φορέων ότι διαπραγματεύεται τη δημιουργία ενός ταμείου, το οποίο όμως θα είναι πλήρως ανταποδοτικό (χωρίς εισφορές κράτους και εργοδοτών).

Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα για την Τετάρτη 2 Μαρτίου 5 το απόγευμα για συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.