«Ως βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν επανέρχομαι», δήλωσε σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε μία μέρα μετά την υπογραφή από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης της απόφασης με την οποία τίθεται σε αργία. Ο κ.Ψωμιάδης γνωστοποίησε ότι εντός της εβδομάδας θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναίρεση της απόφασης που τον θέτει σε αργία. Ανακοίνωσε ακόμη ότι την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για να ζητήσει τη νομική στήριξη του κόμματος.

Έκανε τέλος λόγο για πιέσεις που ασκήθηκαν στον γενικό γραμματέα με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια με στόχο την πολιτική του δίωξη.

Σχολιάζοντας την απόφαση, τη χαρακτήρισε άδικη, αντιδημοκρατική και παράνομη, ανέφερε ότι δεν στηρίζεται πουθενά. «Δεν μπορεί ο διορισμένος Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης να με θέσει σε αργία» είπε και επικαλούμενος τις γνωμοδοτήσεις των καθηγητών Γλυκερίας Σιούτη, Σπυρίδωνα Φλογαϊτη και Κωνσταντίνου Ρέμελη, έφερε το επιχείρημα ότι καταδικάστηκε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στο οποίο υπέπεσε με την ιδιότητα του νομάρχη και όχι του Περιφερειάρχη.

Επισήμανε, ακόμη, ότι η απόφαση του Γενικού Γραμματέα, Θύμιου Σώκου, ελήφθη κάτω από πιέσεις, με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια από ορισμένους που προσπαθούν να τον φιμώσουν και έχουν στόχο την πολιτική του δίωξη. Κληθείς να κατονομάσει αυτούς τους κύκλους απάντησε ότι δεν προέρχονται από το επίσημο ΠΑΣΟΚ με το οποίο, όπως είπε, δεν έχει κανένα πρόβλημα.