Αιφνιδιαστική διακοπή των εργασιών διατάχθηκε νωρίς το πρωί στο χώρο του πάρκου Τρίτση όπου αναμένονταν να δημιουργηθεί ο καταυλισμός για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Ξαφνικά δόθηκε εντολή στους αξιωματικούς του στρατού οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο να διακόψουν τα έργα ενώ έφτασε στο σημείο και grader για να παραλάβει τα μηχανήματα του στρατού που από χθες πραγματοποιούσαν επιχωματώσεις.

Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε άγνοια για τους λόγους που διεκόπηκαν τα εργα καταγγέλοντας πως κανείς δεν τον ενημέρωσε. 

Σε επικοινωνία του newpost.gr με το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρθηκε ότι "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, απλώς οι μηχανικοί εξετάζουν το έδαφος".

Όπως παρουσίασε χθες το newpost.gr το συγκεκριμένο Κέντρο αναμένονταν να δεχθεί 800 πρόσφυγες και μετανάστες. Η απόφαση είχε ληφθεί σε συνεννόηση των αρμόδιων υπουγρείων με τον Δήμο Ιλίου, ως λύση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του άνευ προηγουμένου προσφυγικού ρέυματος που έχει εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, και είναι προγραμματισμένο να αξιοποιηθεί ως καταυλισμός για ένα μήνα