Οι ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων δραστηριοποιούνται για να ανακουφίσουν το δράμα των προσφύγων.

Αρωγός στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για την προσωρινή ανακούφιση των προσφύγων, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, δηλώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΕΒΤ «μέσα στην πολύχρονη πορεία του έχει υποστηρίξει πλήθος κοινωνικά ασθενών ομάδων αλλά και Ιδρυμάτων και φυσικά και δε θα μπορούσε να είναι αμέτοχος όταν τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βιώνει ένα εξαιρετικά δυσχερές οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πολλοί από τους συμπολίτες μας αδυνατούν να έχουν πρόσβαση ακόμα και στα απαραίτητα. Άλλωστε, για το λόγο αυτό έχει στηρίξει -μεταξύ άλλων-, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της την "Τράπεζα Τροφίμων", το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας, έναν από τους πλέον αξιόπιστους οργανισμούς κοινωνικής διαχείρισης, ο οποίος από το 1992, αποτελεί αναπόσπαστο κρίκο της Ε.Β.Τ. αλλά και των αδύναμων συμπολιτών μας και προσφύγων, μέσω 145 φορέων».

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

Σήμερα, χτυπάει την πόρτα μας μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση την οποία καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, αντιλαμβανόμενη πως στο δύσκολο σημερινό περιβάλλον γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να ενισχύσουμε τέτοιες δράσεις, στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί, συστηματικά και οργανωμένα, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να συνεισφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις στον αγώνα επιβίωση χιλιάδων συνανθρώπων μας.