Η πρώτη ημέρα της άνοιξης φαίνεται πως ενέπνευσε τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων και με αφορμή τις μυγδαλιές που άνθισαν στην περιοχή έπλεξαν λίγα από τα ανθάκια στην σιδερόφραχτη περίφραξη της σιδηροδρομικής γραμμής. 

Τη σιδερόφραχτη περίφραξη της σιδηροδρομικής γραμμής, πάνω στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – Σκοπίων, «έπλεξαν» με ανοιξιάτικα λουλούδια πρόσφυγες και τα παιδιά τους προσπαθώντας να φέρουν την άνοιξη στις ελπίδες τους και να καταφέρουν κάποια στιγμή να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Την ίδια στιγμή, από χθες  η ουδέτερη ζώνη παραμένει κλειστή, όπως και η σιδηροδρομική γραμμή καθώς οι αρχές των Σκοπίων κρατούν κλειστή την περίφραξη.

Έτσι η ηλιόλουστη μέρα φαίνεται να είναι ο μόνος σύμμαχος των προσφύγων σήμερα, καθώς βρήκαν την ευκαιρία να στεγνώσουν τους υπνόσακους και τις σκηνές τους που έγιναν μούσκεμα από τη χθεσινή νεροποντή.

Άλλοι πάλι, βρήκαν ευκαιρία να βάλουν μπουγάδα και να απλώσουν πάνω στα συρματοπλέγματα παιδικά ρουχαλάκια, μπουφάν, εσώρουχα και κάλτσες και κάποιοι άλλοι στήθηκαν για καλλωπισμό σε ένα αυτοσχέδιο κουρείο.

Μέρα με τη μέρα, όμως, η ελπίδα των περισσότερων από 7000 προσφύγων που έχουν συρρεύσει στον καταυλισμό, ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, λιγοστεύει και αρχίζουν να αναζητούν άλλους τρόπους «διαφυγής».