Απόπειρα απόδρασης φαίνεται πως σχεδίαζαν κρατούμενοι των φυλακών Τύπου Γ', κοινώς υψίστης ασφαλείας, στον Δομοκό, όπου σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν άνοιγμα βάθους 10 μέτρων και διαμέτρου περίπου 50 εκατοστών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, το λαγούμι βρισκόταν στις τουαλέτες αλλά κανείς κρατούμενος δεν πρόλαβε να φύγει.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη φυλακή Δομοκού, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, διαπιστώθηκε στο πάτωμα της τουαλέτας του κελιού 18 της πτέρυγας Α2 ένα κάθετο άνοιγμα βάθους (περίπου) 10 μέτρων και διαμέτρου (περίπου) 50 εκατοστών.

Στην καταμέτρηση που ακολούθησε δεν διαπιστώθηκε η απουσία κρατουμένων. Τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες διερευνώνται.

Στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, η μετατροπή του οποίου σε υψίστης ασφαλείας προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από αριστερές οργανώσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ που τότε όντας στην αντιπολίτευση έκανε λόγο για κατάργηση των φυλακών τέτοιου τύπου, κρατούνται αρκετοί καταδικασθέντες για τρομοκρατικές ενέργειες.

Εκεί βρίσκονται μεταξύ άλλων οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας, Βασίλης Τζωρτζάτος, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αλλά και Χριστόδουλος Ξηρός καθώς και ο Νίκος Μαζιώτης του «Επαναστατικού Αγώνα».