Ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ προανήγγειλε ο  υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι από τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ «υπήρξε νέος εσωτερικός κανονισμός για το πώς θα αντιμετωπίζονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Υπήρξε η δυνατότητα των 36 δόσεων και 10% προκαταβολή. Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ σε συνεννόηση με το υπουργείο Ενέργειας, αντιμετώπισε με διαφορετικό τρόπο τις περιπτώσεις των συμπολιτών μας που δεν ήταν στο πλέγμα των ρυθμίσεων που έχουν αυξημένη προστασία. Πέρα από τα αντανακλαστικά που ήταν άμεσα, φάνηκε ότι δεν ήταν αληθή όσα έβγαιναν» σημείωσε.

«Είναι δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία τόσο της διοίκησης της ΔΕΗ όσο και της πολιτικής ηγεσίας. Υπάρχει όμως ανάγκη να δούμε και πιο ευέλικτους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα. Να δούμε εκείνες τις περιπτώσεις ανθρώπων που μέσα από τις σημερινές ρυθμίσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν» είπε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά  περισσότερες δόσεις.

Όπως ανέφερε θα μπορούσαν να δίνουν στη ΔΕΗ κάποιο μικρότερο ποσό. Με αυτό τον τρόπο, επισήμανε, δεν θα στερούνται το ρεύμα και ταυτόχρονα είναι καλό για τη ΔΕΗ που θα μπορεί να εισπράττει έστω με πιο αργό ρυθμό κάποια ποσά.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι έξω από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ. «Μέσα στην ευρωπαϊκή λογική είναι και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», είπε αρχικά ο υπουργός Περιβάλλοντος για να συνεχίσει: «Υπάρχουν μικροί ιδιώτες ανταγωνιστές. Έχουν μικρό μερίδιο. Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα φτιάξουμε ανταγωνιστές. Ένα πλαίσιο θα φτιάξουμε για τις επενδύσεις. Δεν θα φτιάξουμε σχέδιο εις βάρος της ΔΕΗ όπως ήταν αυτό με την «μικρή» ΔΕΗ που έδινε περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας στον ανταγωνισμό. Αυτή η πρόταση δεν θα υλοποιηθεί από την σημερινή κυβέρνηση. Είναι έξω από τους σχεδιασμούς όπως έξω από τους σχεδιασμούς είναι και η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ. Αυτό δεν υπάρχει και δεν το επιβάλει ο ανταγωνισμός».