Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί κατάληψη.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έφτασαν λίγο μετά τις 6.00 το πρωί στην είσοδο του υπουργείου όπου και ανήρτησαν πανό. Όπως είπαν μέχρι τις 11.00 κανένας εργαζόμενος δεν θα μπορεί να εισέλθει στο χώρο διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, αλλά και την υποστελέχωση των νοσοκομείων. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον αν. υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι προσπαθούν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους από την είσοδο. Κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια γυναίκα. Συγκεκριμένα η γυναίκα χτύπησε στο θώρακα από σπρώξιμο άνδρα των ΜΑΤ, όπως αναφέρουν οι συνάδελφοί της, και έχασε τις αισθήσεις της.

Στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο.

Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιαννακός, επιχείρησαν άλλες τρεις φορές να συναντήσουν τον κ. Χουλιαράκη, σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις εργαζομένων έξω από το τπουργείο Οικονομικών, αλλά «ήρθαν αντιμέτωποι με ρολά και ΜΑΤ».