Ένα απίστευτο σύστημα παράνομης παροχής... υπηρεσιών με το αζημίωτο έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Βικτωρίας, εκεί όπου έχουν βρει κατάλυμα περισσότεροι απο 400 πρόσφυγες και μετανάστες και ουσιαστικά  έχει στηθεί ένα άτυπο hot spot. Ναρκωτικά, παράνομοι διακινητές, καταγγελίες για προτάσεις ερωτικών συνευρέσεων και χρήση τουαλέτας έναντι αντιτίμου, είναι μερικές μόνο απο τις υπηρεσίες. 

Στην πλατεία Βικτωρίας, «αετονύχηδες» που υποσχονται μεταφορά των μεταναστών στα σύνορα έχουν βρεί την «γη της επαγγελίας». Τα άτομα αυτά, που είναι κυρίως αλλοδαποί υπόσχονται πως έναντι 1000 έως 2000 ευρώ, μπορούν να μεταφέρουν ασφαλώς τους πρόσφυγες στα σύνοτα και τους υπόσχονται εύκολη πρόσβαση στα Σκόπια. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες αρνούνται να μεταφερθούν σε χώρους που θα τους προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να φύγουν... 

Τα βράδια η κατάσταση γίνεται άγρια, όταν τα φώτα απο τις κάμερες σβήσουν, ομάδες μεταναστών που ζουν ήδη στη χώρα μας, πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των συγκεντρωμένων και τους κλέβουν όσα χρήματα έχουν. Ήδη έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις, στις οποίες οι δράστες απέσπασαν απο τα θύματά τους εκατοντάδες ευρώ. 

Αίσθηση έχουν προκαλέσει και οι καταγγελίες που αναφέρουν πως άνδρες, προσφέρουν φαγητό, ζεστό μπάνιο και 10 ευρώ σε νεαρούς μετανάστες προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους. Μάλιστα το γεγονός κατήγγειλε επίσημα πριν απο δυο ημέρες και ένας διαπιστευμένος απο το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής μεταφραστής, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων. Στην πλατεία κάθε βράδυ, άνδρες με το πρόσχημα του εθελοντή, προσπαθούν να «ψαρέψουν» νεαρούς ερωτικούς συντρόφους. 

Το τελευταίο διάστημα και παρά την αστυνομική παρουσία αστυνομικών στην πλατεία Βικτωρίας, διακινητές ναρκωτικών έχουν «ζώσει» το σημείο. Προσφέρουν απο χασίς μέχρι ηρωίνη, είναι Αφρικανοί στην πλειοψηφία τους και περιμένουν...πελατεία στην κάτω μεριά της πλατείας, μακριά απο κάμερες και αδιάκριτα βλέμματα. 

Παρότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες βρίσκονται εδώ και 2 τουλάχιστον μήνες επάνω στην πλατεία, δεν υπάρχει ούτε μια χημική τουαλέτα για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους! Ως εκ τούτου, σύμφωνα με καταγγελίες εθελοντών, κάποια απο τα καφέ της περιοχής ζητούν απο 1 έως 2 ευρώ προκειμένου οι μετανάστες να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέλες τους. Αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν 400 άτομα τα οποία θα χρειαστούν 2 φορές τουλάχιστον την ημέρα να επισκεφθούν τις τουαλέτες, μιλάμε για πολλά λεφτά...