Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν δυο Πακιστανοί ηλικίας 21 και 52 ετών αντίστοιχα καθώς όπως προέκυψε κρατούσαν σε ομηρία 3 ομοεθνείς τους, σε διαμέρισμα στο Παγκράτι. 
 
Οι δράστες έπεισαν τα 3 θύματά τους να τους ακολουθήσουν προκειμένου να τους διευκολύνουν να φύγουν απο τη χώρα. Οι δράστες κρατούσαν σε κατάσταση ομηρίας τους μετανάστες, έχοντάς  τους δεμένους με  αλυσίδες και απειλώντας τους με όπλα. 
 
Οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που  προσέγγιζε πρόσφυγες ή μετανάστες σε σημεία συγκέντρωσης τους στην Αθήνα και υποσχόμενοι την γρήγορη και ασφαλή μετάβασή τους σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, τους οδηγούσαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι.
 
Εκεί, τους κρατούσαν παράνομα, εκβιάζοντας τους ίδιους  και τους συγγενείς τους να τους καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για την απελευθέρωσή τους.
 
Όπως προέκυψε οι συλληφθέντες είχαν προσεγγίσει τα θύματά τους στην πλατεία Ομονοίας στις 18 Φεβρουαρίου και απο τότε τους κρατούσαν ομήρους.
 
Η υπόθεση διελευκάνθηκε όταν ένας απο τους ομήρους κατάφερε να αποδράσει και να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία. Κατά την έρευνα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο σπίτι εντοπίστηκαν οι άλλοι δύο όμηροι καθώς και οι αλυσίδες και οι χαρτοταινίες με τις οποίες τους έδεναν. Μάλιστα οι δυο απαγωγείς προσπάθησαν να διαφύγουν απο τους αστυνομικούς αλλά συνελήφθησαν μετά απο καταδίωξη.