current views are: 4

3 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση08:57

Τσικνοπέμπτη: Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο – Μειωμένες οι τιμές

Τσικνοπέμπτη σήμερα και λόγω της ημέρας αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί στην Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας όπου διατίθενται σε αφθονία και φέτος όλα τα είδη κρεάτων ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς.

Δημοσίευση 08:57’

Τσικνοπέμπτη σήμερα και λόγω της ημέρας αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί στην Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας όπου διατίθενται σε αφθονία και φέτος όλα τα είδη κρεάτων ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς.

Τσικνοπέμπτη σήμερα και λόγω της ημέρας αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί στην Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας, όπου διατίθενται σε αφθονία και φέτος όλα τα είδη κρεάτων ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Βαρβακείου Κλεάνθης Τσιρώνης στο newpost ”η κίνηση είναι από το πρωί αυξημένη και σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι καλές τιμές που έχουμε”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, οι τιμές φέτος είναι μειωμένες από 1-4  ευρώ το κιλό σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπάρχει προτίμηση σε χοιρινό και κοτόπουλο, τα κατεξοχήν εξάλλου εδέσματα της Τσικνοπέμπτης. 

Το διαφορετικό, εξάλλου, φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, είναι ότι δεν θα υπάρχει ανοιχτή ψησταριά για να δοκιμάζει ο κόσμος, αλλά ο κάθε μαγαζάτορας έχει τη δική του ψησταριά, προκειμένου να παίρνουν οι πελάτες το μεζεδάκι τους λόγω της ημέρας, αλλά και να… κρίνουν τη γεύση προτού αγοράσουν.

Όπως τονίζει ο κ. Τσιρώνης ”έγινε συζήτηση για να διεξαχθεί ομαδικό ψήσιμο, ανοιχτό σε όλο τον κόσμο που επισκέπτεται την Βαρβάκειο, αλλά τελικά δεν θέλησαν να συμμετάσχουν φέτος οι συνάδελφοι”. 

Επικαλέστηκε, δε, οικονομικούς λόγους, καθώς, όπως είπε, για να μοιραστεί κρέας σε 3.000 άτομα που έρχονται κάθε χρόνο θα πρέπει να διατεθούν τέσσερις τόνοι, κάτι το οποίο, πλέον, αδυνατούν να πράξουν οι κρεοπώλες.

Η κίνηση στην Βαρβάκειο αναμένεται να κορυφωθεί το μεσημέρι.

Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα 

Η έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου, στις 18.00, από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστό. 

Για τέσσερις ημέρες η πλατεία Συντάγματος θα πλημμυρίσει Ελλάδα!

Μέσα από πολυποίκιλες δράσεις, το κέντρο της Αθήνας θα μεταμορφωθεί σε μία μικρή Ελλάδα, όπου έθιμα και παραδόσεις από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα θα ταξιδέψουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες τόσο στο σύνολο του ελλαδικού χώρου όσο και στον χρόνο, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

Δέκα περιφέρειες θα προβάλλουν τα διασημότερα καρναβάλια τους, ήθη και αποκριάτικα έθιμά τους, μέσω των πολιτιστικών συλλόγων τους και φορέων, ενώ παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα, όπου η κάθε περιφέρεια θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει τοπικά προϊόντα και γευστικά εδέσματα στους επισκέπτες.

Οι περιφέρειες που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: Θεσσαλίας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Η Νάξος στο Γαλάτσι 

Ένα παραδοσιακό αξιώτικο γλέντι περιμένει τους Γαλατσιώτες και όχι μόνο στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Δήμου.

Ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου σας προσκαλούν σε ένα ξέφρενο γλέντι με ναξιώτικα παραδοσιακά εδέσματα, παραδοσιακούς χορούς και μουσικοχορευτικό γλέντι με την Ελένη Λεγάκη, την Τσικνοπέμπτη, 3 Μαρτίου 2016, από τις 8 το πρωί έως αργά το μεσημέρι, στονπροαύλιο χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ). Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


σχετικα αρθρα