Δεν είναι αριθμοί και νούμερα... είναι άνθρωποι, ολόκληρες οικογένειες, μανάδες παιδιά που ζητούν να γλιτώσουν από τον θάνατο στη Συρία

Η ιστορία της Ντόνια συγκλονίζει... Ο πατέρας ζει στη Γερμανία... Η μάνα με τα έξι παιδιά ξεκίνησε για το μακρύ ταξίδι από τη Συρία... Στον δρόμο ή μάλλον καλύτερα στο Αιγαίο χωρίστηκαν 

Όπως είπε στις λιμενικές αρχές και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις η γυναίκα αυτή που περισυνελέχθηκε από βουλγαρικό σκάφος της Frontex και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, ενώ βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής της πήρε πέντε από τα έξη της παιδιά.

«Το σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής πήρε τα παιδιά και άλλους επιβαίνοντες στη βάρκα. Κάποιοι από τη βάρκα αντιστάθηκαν. Δε θέλαμε να γυρίσουμε στην Τουρκία. Τότε οι Τούρκοι λιμενικοί προσπάθησαν να καταστρέψουν τη βάρκα για να υποχρεώσουν τους επιβαίνοντες να ανεβούν στην ακταιωρό. Ο οδηγός της βάρκας άνοιξε τη μηχανή και απομακρυνθήκαμε. Η ακταιωρός δε μας κυνήγησε και καταφέραμε να ξεφύγουμε. Σε λίγη ώρα μας έσωσε το ελληνικό σκάφος και μας μετέφερε στη Μυτιλήνη» είχε πει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το έκτο παιδί της Ντόνιας. 

Από τότε κάθε μέρα η Ντόνια  κατέβαινε στο λιμάνι κι έψαχνε απεγνωσμένα ανάμεσα στους πρόσφυφες που αποβιβάζοντας από τις βάρκες για τα δικά της παιδιά. 

20 μέρες κόλαση για μια μάνα που δεν ήξερε, πού είναι τα παιδιά της αν ζουν ή αν τους έχει συμβεί κάτι κακό. 

Αυτό μέχρι χθες... Η Ντόνια κατέβηκε και πάλι στο λιμάνι... κι εκεί είδε τα πρόσωπά τους και στα μάτια τους ζωγραφισμένη την αγωνία. 

Σε λίγα λεπτά η οικογένεια έγινε μια μεγάλη αγκαλιά... και τα δάκρυα ανακούφισης πλημμύρισαν τις δοκιμασμένες ψυχές τους.