Στο πλευρό των προσφύγων βρέθηκε σήμερα ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος επισκέφθηκε τον ιδιότυπο πρόχειρο καταυλισμό των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έχουν βρει προσωρινά καταφύγιο περίπου 3.000 άνθρωποι.

Ο γνωστός τραγουδιστής, πατέρας και ο ίδιος εξάλλου τριών παιδιών, έδειχνε ιδιαίτερα συγκινημένος από το δράμα των οικογενειών αυτών που ξερίζωσε ο πόλεμος, και κράτησε για αρκετή ώρα αγκαλιά ένα αγοράκι ενός έτους από τη Συρία, ενώ συνόδευσε και τη μεγαλύτερη αδελφή του στο κινητό ιατρείο εμβολιασμών.

Αφού περίμενε στην ουρά μαζί με τους υπόλοιπους πρόσφυγες μπήκε στο κινητό ιατρείο κρατώντας τον μικρό Τζουντ προκειμένου να τον εξετάσουν οι γιατροί.

«Έχετε παιδιά; Σκεφτείτε να ήσασταν με τα παιδάκια στον πόλεμο», απάντησε σε δημοσιογράφο του Alpha σε ερώτηση για το πώς νιώθει με όλη αυτή την κατάσταση, μιας και ο ίδιος είναι πατέρας.

Ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε εκεί μαζί με την ομάδα του «We care», στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι επικεφαλής των συνεργαζόμενων με το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» φορέων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κ.ά.

Στο υπαίθριο ιατρείο που στήθηκε εξετάστηκαν βρέφη και παιδιά ηλικίας 1-16 χρονών ενώ προσφέρθηκαν είδη προσωπικής υγιεινής, εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, γάλα και μπισκότα.

«Οι εκπρόσωποι του λαού μας πρέπει να αποφασίσουν ότι έχουν μία -και μόνον μία- γραμμή, έτσι ώστε να μην έχουμε καμία αμφιβολία στο μυαλό μας, όλοι οι Έλληνες, ότι πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Και πρέπει ό,τι μπορεί ο καθένας από τη μεριά του να το κάνει» δήλωσε ο Σάκης Ρουβάς

Αργότερα ανέβασε μια πολύ συγκινητική φωτογραφία στο Instagram (βλ. παραπάνω) όπου απεικονίζεται ο ίδιος να κρατά στην αγκαλιά του τον μικρό Τζουντ και να το χαϊδεύει τρυφερά, ενώ δίπλα βρίσκεται η γιατρός.