Την ευθύνη για την επίθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που σημειώθηκε το μεσημέρι, ανέλαβε ομάδα «Αναρχικοί-ες» με κείμενο που υπογράφει στο indymedia, και όπως αναφέρουν πρόκειται για μια πρώτη απάντηση για τις ποινές στον Νίκο Μαζιώτη και τους συγκατηγορούμενούς του για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

«Είναι η πρώτη φορά που για βομβιστική επίθεση (Τράπεζα της Ελλάδος) επιβάλλεται ποινή ισόβιας κάθειρξης» σημειώνουν και τονίζουν μεταξύ άλλων, με αφορμή την επικείμενη μεταγωγή του Μαζιώτη ότι «η πολιτική και φυσική απομόνωση που επιχειρούν εις βάρος των πολιτικών κρατουμένων δεν θα περάσει».

Ολόκληρο το κείμενο

Σήμερα, 3/3/2016, επιτεθήκαμε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής). Σπάστηκαν οι τζαμαρίες και πετάχτηκαν μπογιές και τρικάκια, ως μια πρώτη απάντηση στις ποινές που επέβαλε το τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού στους κατηγορούμενους για τη 2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα:

Νίκος Μαζιώτης: ισόβια, 126 χρόνια και 20000 ευρώ χρηματική ποινή

Πόλα Ρούπα: 11 χρόνια για τα πλημμελήματα. Τα κακουργήματα θα δικαστούν αν και όταν συλληφθεί

Αντώνης Σταμπούλος: 13 χρόνια

Γιώργος Πετρακάκος: 36 χρόνια και 9000 ευρώ χρηματική ποινή

Είναι η πρώτη φορά που για βομβιστική επίθεση (Τράπεζα της Ελλάδος) επιβάλλεται ποινή ισόβιας κάθειρξης. Παρόλο που βρίσκεται σε εξέλιξη το εφετείο της 1ης δίκης του Ε.Α. επίκειται η μεταγωγή του συντρόφου Μαζιώτη από την ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπως έχει ήδη διαρρεύσει.

Η πολιτική και φυσική απομόνωση που επιχειρούν εις βάρος των πολιτικών κρατουμένων δεν θα περάσει. Θα είμαστε στο πλευρό των μελών των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων αλλά και όσων συντρόφων κατηγορούνται για ένταξη σε αυτές. Η εξουσία θα μας βρίσκει πάντα μπροστά της.

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους

Απέναντι στην "αντιτρομοκρατική" νομοθεσία η έμπρακτη αλληλεγγύη