Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, ενώ τοπικά θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας, ενώ από  το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Ωστόσο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη, που θα βελτιωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές  περιοχές της  δυτικής Μακεδονίας (από τα 700 μέτρα) Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την  Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου (από τα 700 μέτρα). Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.