Συνεχίζεται το μαρτύριο των προσφύγων ​καθώς όσο τα σύνορα στην Ειδομένη παραμένουν κλειστά, τόσο εγκλωβίζονται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή από το συντονιστικό της κυβέρνησης για το προσφυγικό χθες στην Ελλάδα υπολογίζεται πως βρίσκονταν 31842, με το 90% αυτών να είναι πρόσφυγες. Από αυτούς οι 6857 βρίσκονται στα νησιά και οι υπόλοιπο στην ηπειρωτική Ελλάδα

Από την Ειδομένη καταφεραν και πέρασαν χθες μόλις 320 πρόσφυγες, ενώ η χθεσινή βροχή μετέτρεψε τον καταυλισμό των 10000 προσφύγων σε απέραντο βαλτότοπο, με παιδιά να παίζουν στην λάσπη και να προσπαθούν να στεγνώσουν και να ζεσταθούν σε μικρές εστίες φωτιάς.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη"μεταφέροντας 592 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. ενώ λίγο αργότερα έφτασε και το επιβατηγό οχηματαγωγό "blue star 2" που μεταφέρει 17 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 40 από τη Λέρο.

Στη Μυτιλήνη ένα προσφυγόπουλο ενός έτους άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο. Το άτυχο βρέφος είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο από το hotspot της Μόριας, όπου είχε διαπιστωθεί ότι αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Αβραμόπουλος: Προθεσμία έως 12 Μαΐου για καταγραφή των μεταναστών​

Την ίδια ώρα προθεσμία μέχρι τις 12 Μαΐου για να καταγράψει όλους τους μετανάστες αναμένεται να δώσει στη χώρα μας η Ευρώπη όπως είπε επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος αλλιώς θα επιβάλλει μεγαλύτερους συνοριακούς ελέγχου. 

Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι "η Ελλάδα θα έχει (προθεσμία) έως τον Μάιο για να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα".