Μπροστά σε όπλα και εκρηκτικά υλικά βρέθηκαν άνδρες της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, κατά τον έλεγχο σε φορτηγό πλοίο σημαίας Τόγκο στην Κρήτη.

Οι αρχές προχώρησαν στη δέσμευση των εμπορευματοκιβωτίων και του περιεχομένου αυτών, τα οποία αποτελούν φορτίο του πλοίου. 

Συγκεκριμένα στο ένα εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκαν 6.400 κοντόκανες καραμπίνες ενώ στο δεύτερο μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συναφών υλικών. 

Επίσης στο πλαίσιο έρευνας για εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, διενεργήθηκε έλεγχος στο σύνολο των χώρων του πλοίου, στους χώρους ενδιαίτησης του οποίου συνέδραμε αστυνομικός σκύλος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και έλεγχος υφάλων, ενώ πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος στο περιεχόμενο των λοιπών τεσσάρων εμπορευματοκιβωτίων με τη συνδρομή πυροτεχνουργού ΕΛ.ΑΣ., με αρνητικά αποτελέσματα.

Το εν λόγω πλοίο παραμένει στο λιμένα Σούδας Χανίων όπου και εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή από στελέχη του Λιμεναρχείου. 

Πηγή φωτογραφίας: flashnews.gr