Γαλλικό πολεμικό πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει την επόμενη εβδομάδα για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ για έλεγχο των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

«Ο υπουργός Άμυνας (Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν) έδωσε διαταγή σ' ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να αποπλεύσει από την Τουλόν την επόμενη εβδομάδα για να μεταβει στο Αιγαίο, όπου επιχειρεί η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ένδειξη σχετικά με το πλοίο που θα αναλάβει αυτή την αποστολή ούτε για την ακριβή ημερομηνία αναχώρησής του.

Αυτό το γαλλικό πολεμικό πλοίο θα ενταχθεί, πιθανόν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, στη δύναμη των τριών πλοίων χωρών του ΝΑΤΟ που βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Της επιχείρησης της συμμαχίας ηγείται ο γερμανός υποναύαρχος Γεργκ Κλάιν.

Χθες, στο τέλος της συνομιλίας που είχε στο Παρίσι με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε υποσχεθεί πως η Γαλλία θα συμβάλει με ένα πολεμικό πλοίο στη διεθνή προσπάθεια με στόχο να εμποδισθεί η λαθραία διακίνηση ανθρώπων στο Αιγαίο.