Αλβανός υπήκοος, ηλικίας 41 ετών, συνελήφθη σε περιοχή της Ελληνοαλβανικής μεθορίου με την κατηγορία ότι πριν από επτά περίπου χρόνια επιχείρησε να μεταφέρει στην Ελλάδα, μαζί με άλλα άτομα, περισσότερα από 130 κιλά χασίς.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο 41χρονος τον Οκτώβριο του 2007 εντοπίστηκε σε περιοχή του νομού Καστοριάς να μεταφέρει μαζί με τους συνεργούς του τα ναρκωτικά, αλλά στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών που τους καταδίωκαν και διέφυγε.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και χθες εντοπίστηκε και συνελήφθη, στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές της Αλβανίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο 41χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούν και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, χρήση πλαστού εγγράφου και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.