Περίπου 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στους πέντε επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη του Οργανισμού, μετά την πρωινή άφιξη δύο πλοίων από νησιά του ανατολικού Αιγαίου με 728 άτομα.

Από το πρωί, εθελοντές γιατροί μέσω του πολυϊατρείου αλλά και αυτοκινούμενων κινητών μονάδων από τους «γιατρούς του κόσμου» και του «Χαμόγελου του Παιδιού» παρέχουν ιατρική φροντίδα σε άτομα έχουν ανάγκη.

Καθημερινά περισσότερα από εξήντα άτομα στην πλειοψηφία τους παιδιά λόγω και των ιώσεων της εποχής ζητούν εξέταση από γιατρό.

Επίσης εθελοντικές οργανώσεις σε καθημερινή βάση προσφέρουν ξηρά τροφή τρεις φορές την ημέρα.

Αύριο στο λιμάνι του Πειραιά στους χώρους όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες θα βρίσκεται κινητή οδοντιατρική μονάδα, στελεχωμένη από γιατρούς του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι η περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, ξεκίνησε από σήμερα τη λειτουργία μεγάλου αποθηκευτικού χώρου κοντά στο ΤΑΙΚΒΟ ΝΤΟ όπου εκεί θα συγκεντρώνεται όλη η ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να γίνεται ορθολογική διαχείριση και κατανομή όπου χρειάζεται.