Τραγικές συνθήκες βιώνουν οι πρόσφυγες στον καταυλισμό της Ειδομένης, καθώς οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες μετέτρεψαν τον χώρο σε λασπότοπο. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, εγκλωβισμένα παραμένουν εγκλωβισμένα πάνω από 13.000 άτομα.

Οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στα ελληνοσκοπιανά σύνορα έχουν χειροτερεύσει δραματικά το τελευταίο 24ωρο με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και την πτώση της θερμοκρασίας. Οι πρόσφυγες που δεν έχουν σκηνή, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ίσως αναγκαστούν να κοιμηθούν απόψε στο παγωμένο και βρεγμένο έδαφος, κάτι που σίγουρα θα επιβαρύνει την ήδη εξασθενημένη υγεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθημερινά διακομίζονται στα νοσοκομεία της περιοχής άρρωστα βρέφη και παιδιά, προκειμένου να τους παραχθεί ιατρική φροντίδα. Μόλις πριν από μερικές ώρες, ένα αγόρι που χτυπήθηκε από ρεύμα στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Την ίδια στιγμή, η διέλευση των προσφύγων στην ΠΓΔΜ συνεχίζεται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα οι εντάσεις να αυξάνονται και το κλίμα να γίνεται ακόμη πιο τεταμένο. Μόλις 337 πέρασαν τα σύνορα το τελευταίο 24ωρο.

Πιο αναλυτικά, μέχρι τις 09:00 το πρωί, βρίσκονταν στην ελληνική επικράτεια 36.419 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ χθες την ίδια ώρα ο αριθμός έφτανε τις 33.320.