Μέσα σε όλα που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Ειδομένη ήρθε σήμερα να προστεθεί η απαγόρευση από το πρωί οχημάτων αλλά και των δημοσιογράφων που προσπαθούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή, με τον εκπρόσωπο Τύπου του συντονιστικού για τους πρόσφυγες Γιώργου Κυρίτση να υπογραμμίζει ότι ''πρόκειται για κάτι παροδικό και πρόκειται απλά για διευθέτηση που κάνει η Τροχαία''.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση:

Η απάντηση που μου έδωσαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν ότι κάνουν διευθέτηση από πλευράς Τροχαίας. Δεν απομακρύνουν τους δημοσιογράφους. Απλώς θα πρέπει να ταλαιπωρηθούν με λίγο περπάτημα. Ρώτησα μόλις τώρα το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Σε λίγο θα ξέρουμε τι μπορεί να ισχύει.

Ο κ. Κυρίτσης πρόσθεσε ότι ''χθες ξεκίνησε η επιχείρηση του ΝΑΤΟ και μέχρι να υπάρξει κάποιου είδους προσωρινή διευθέτηση, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε αλλαγή της εικόνας''. 

Δήλωσε, δε, ότι σε σχέση με το προσφυγικό ''η κυβέρνηση προετοιμάζεται και βλέπει όλα τα σενάρια'', ενώ συμπλήρωσε ότι εντός των ημερών θα καταφτάσουν στην Ειδομένη κινητές παιδιατρικές μονάδες για την φροντίδα των μικρών προσφυγόπουλων.