Μοιραία στάθηκε η χθεσινή νυχτερινή βάρδια για ένας ηλεκτρολόγο σε ορυχείο στο Αμύνταιο Φλώρινας, καθώς τον χτύπησε το ρεύμα, στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει βλάβη σε αποθέτη της εγκατάστασης.

Πρόκειται για τον 42χρονο Ιωάννη Χατζή από το Κλειδί Φλώρινας, πατέρα τριών παιδιών, που εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος στο ορυχείο Αμυνταίου.

 Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες το βράδυ λίγο πριν τη λήξη της απογευματινής βάρδιας μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του προσπάθησαν να αποκαταστήσουν βλάβη στον αποθέτη Α4 του ορυχείου.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, τον άτυχο εργαζόμενο χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα 6.000 kvolt, ενώ και οι δύο άλλοι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

 «Η ασφάλεια πάνω από όλα, είναι το σύνθημα μας και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο» λέει ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Μόσχος Μόσχου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου.

Το συγκεκριμένο ατύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων ατυχημάτων, που γίνονται στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας.

Τη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του εργαζομένου της ΔΕΗ εκφράζουν τα στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ και διαβεβαιώνουν ότι θα τους παρασχεθεί κάθε δυνατή στήριξη.

Παράλληλα, αναφέρουν, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διερεύνηση και ανάλυση των συνθηκών και των αιτίων του θανατηφόρου ατυχήματος, με προοπτική τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων.

 

Την ίδια στιγμή, θλίψη και οργή για τον θάνατο 42χρονου εργαζόμενου σήμερα στο Ορυχείου Αμυνταίου εκφράζει η ΓΕΝΟΠ και καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να διαφυλάξει τους εργαζόμενους και την κυβέρνηση να συγκροτήσει την επιτροπή κρίσεως εργατικών ατυχημάτων.

 Όπως τονίζει, η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιωθούν καταστάσεις στους χώρους εργασίας και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος,αλλά, όπως υποστηρίζουν, «χωρίς τις καίριες και καθοριστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς Διοίκησης, δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα».