Σε μια συγκινητική κίνηση προχωρούν οι γυναίκες της Πτολεμαΐδας οι οποίες σήμερα ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας, αντί να προχωρήσουν σε εκδηλώσεις και εορτασμούς αποφάσισαν να προσφέρουν συσσίτιο στους 439 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Λευκόβρυση Κοζάνης.

Οι γυναίκες της «Κίνησης Γυναικών Εορδαίας» προμηθεύτηκαν τα υλικά και με τη βοήθεια ενός τοπικού εργαστηρίου θα μαγειρέψουν 900 μερίδες φαγητού για το μεσημεριανό γεύμα και το βραδινό δείπνο. 

«Αποφασίσαμε σήμερα να μην κάνουμε καμία εκδήλωση και να εργαστούμε ετοιμάζοντας φαγητό για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στην Κοζάνη» αναφέρει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ το μέλος της κίνησης Γυναικών Θεοδώρα Γούλιαρου

«Γιορτάζουμε σήμερα και αφιερώνουμε την ημέρα στις γυναίκες πρόσφυγες με τα παιδιά τους, που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν σε άλλη χώρα τη συνέχιση της ζωής τους» σημειώνει. 

Η Κίνηση Γυναικών Εορδαίας τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησε συλλογή τροφίμων, ρουχισμού, ειδών προσωπικής υγιεινής, παπουτσιών κ.λπ., τα οποία απέστειλε στους χώρους υποδοχής που έχουν στηθεί στα νησιά, αργότερα στην Ειδομένη και τώρα στο χώρο φιλοξενίας του Δήμου Κοζάνης.