Με αεροσκάφος της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας έφτασε στη χώρα μας το πρωί της Κυριακής, ανθρωπιστική βοήθεια από την Ολλανδία.

Η βοήθεια περιλαμβάνει 300 πτυσσόμενα κρεβάτια, 1.000 μαξιλάρια, 4.600 υπνόσακους, 1.000 θερμικές κουβέρτες και 2.350 είδη προσωπικής υγιεινής. Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω είδη αποτελούν μέρος μόνο της σημαντικής προσφοράς της Ολλανδίας προς την χώρα μας καθώς συνολικά έχει ήδη προσφέρει 12 οχήματα μεταφοράς προσώπων και 92 γεννήτριες, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται και η άφιξη άλλων έξι οχημάτων.

Η Ολλανδία, στο πλαίσιο άσκησης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο, ανταποκρίνεται για δεύτερη φορά στο ελληνικό αίτημα με αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τα υλικά τα οποία καταφθάνουν στη χώρα μας ως μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας των κρατών μελών που έως σήμερα έχουν ανταποκριθεί στο ελληνικό αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μεταφέρονται απρόσκοπτα προς τους τελικούς αποδέκτες με σκοπό την εξυπηρέτηση και εύρυθμη λειτουργία των δομών υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στην ελληνική επικράτεια.