Βροχερός αναμένεται ο καιρός για αύριο,Τετάρτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται αρχικά στα βορειοανατολικά ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα κατά περιόδους στα ανατολικά και βόρεια πιθανόν να είναι έντονα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το βράδυ δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά περιόδους στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί 3  έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και βαθμιαία στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες όπου τα φαινόμενα κατά περιόδους πιθανόν να είναι έντονα. Βελτίωση τη νύχτα στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 και στα νότια 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί  νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.