Πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση προς την πρεσβεία των ΗΠΑ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών.

«Η σημερινή μέρα της 8ης του Μάρτη, βρίσκει άντρες και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στους δρόμους να παλεύουν ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο-λαιμητόμο, ενάντια στους πόλεμους, τις επεμβάσεις, ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και τη φυλετική καταπίεση, για όλα τα δικαιώματά τους, για τη δουλειά, για την οικογένεια, για τη ζωή τους» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας στη συγκέντρωση που πρστα Προπύλαια.

Αναφορικά με την Σύνοδο Κορυφής, είπε ότι «οι αποφάσεις της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής είναι σε αρνητική κατεύθυνση, αποτελούν επικίνδυνη εξέλιξη. Είναι ακόμα ένα βήμα πίσω με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Χειροτερεύουν οι όροι, η κατάσταση των προσφύγων, και βέβαια δημιουργούν νέο μαζικό εγκλωβισμό στην Ελλάδα, πολλών χιλιάδων προσφύγων.»