Με έκτακτο δελτίο για τον καιρό η ΕΜΥ προειδοποιεί για μεγάλη επιδείνωση από τις επόμενες ώρες. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης θα είναι οι  συνεχείς βροχές και οι καταιγίδες στα ανατολικά και τα βόρεια της χώρας. 

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη, καταιγίδες αναμένονται αρχικά σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Σποράδες και πρόσκαιρα φαινόμενα σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια και βαθμιαία τα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου. 

Αύριο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού ΑΙγαίου και σταδιακά θα εξασθενήσουν. 

Καθαρά Δευτέρα με χιόνια και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να ντύσουν το σκηνικό του καιρού την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, την Καθαρά Δευτέρα θα χιονίσει πυκνά σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας αλλά και σε ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν σε όλη τη δυτική, βόρεια, κεντρική, ανατολική και νότια Ελλάδα ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Θεσσαλία, το Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Πελοπόννησο και τη Μακεδονία καθώς και τα νησιά του κεντρικού, ανατολικού και νότιου Αιγαίου, με τους βοριάδες να πνέουν θυελλώδεις.