Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες διαμόρφωσης προσωρινού κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον υπό κατασκευή ΣΕΑ Αερινού, κοντά στο Βελεστίνο, ώστε να βρουν εκεί καταφύγιο τουλάχιστον 400 άνθρωποι.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν εκεί περισσότεροι από 250 πρόσφυγες και έτσι συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του στρατού διαμορφώνουν τον χώρο όπου θα στήσουν σκηνές, ενώ συγκεντρώνονται τρόφιμα.

Ο υπό διαμόρφωση χώρος, έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων, ανήκει στην εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο από το ύψος της Πελασγίας ως τον κόμβο Κλειδίου, και κρίθηκε ότι είναι η πλέον κατάλληλη από εκείνη στο ΣΕΑ Αλμυρού, όπου η επιχείρηση έκλεισε.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, στο ΣΕΑ Αερινού, η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" θα ηλεκτροδοτήσει τον χώρο, θα παράσχει υδροδότηση και θα υπάρξει συνεργασία και με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες για όσο διάστημα θα το απαιτήσουν οι συνθήκες.

Σήμερα Πέμπτη  σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη συντονιστική επιτροπή για το προσφυγικό στη χώρα βρίσκονται συνολικά 41.973 πρόσφυγες