Εντός της ημέρας θα αποφασιστεί εάν θα υπάρξει νέα μετακίνηση προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε χώρους του ΟΛΠ περίπου 3.000 άτομα, ενώ χθες αργά το βράδυ και σήμερα το πρωί αφίχθησαν δύο πλοία με 1134 άτομα. 

Για σήμερα, δεν υπάρχει άλλη προγραμματισμένη άφιξη πλοίου με μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ πολλοί πρόσφυγες μετακινήθηκαν και σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά προς τον ηλεκτρικό σταθμό με προορισμό το κέντρο της Αθήνας.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει σήμερα σύσκεψη με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου, με κεντρικό θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. 

Σύμφωνα με πηγές από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, αναμένεται να ζητηθεί η διάθεση χώρων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, ενώ από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζητούν μέσω νομοθετικής ρύθμισης μεταφορά πόρων από την κεντρική κυβέρνηση αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να μπορέσουν να μπορούν να εμπλακούν στην κάλυψη των αναγκών. Επίσης, ζητούν προσλήψεις προσωπικού για την υποστήριξη όλων αυτών των δομών όπου θα φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες.