«Χειροπέδες» στην σπείρα με τα κατσαβίδια που εισέβαλε σε σπίτια στα δυτικά προάστια και λήστευαν πολίτες  πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής.

Συνελήφθησαν 7 άνδρες ηλικίας από 18 έως 29 ετών και μια 27χρονη γυναίκα, αναζητούνται 2 ακόμη συνεργοί τους που έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες έχοντας κατσαβίδια, μαχαίρια, φορητούς ασυρμάτους και φορώντας κουκούλες  διέπρατταν συστηματικά ληστείες, με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, σε οικίες στην Δυτική Αττική. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εντόπιζαν οικίες και εισέβαλε  σε αυτές πρώτες πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός. Στη συνέχεια, ακινητοποιούσαν τα θύματα τους, με την απειλή κατσαβιδιών ή μαχαιριών καθώς και με τη χρήση βίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, έκοβαν τα καλώδια από τις συσκευές σταθερού τηλεφώνου και τα χρησιμοποιούσαν για να τους δέσουν. Στη συνέχεια έκλεβαν χρήματα και  κοσμήματα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χτυπούσαν τους ενοίκους για να τους αποκαλύψουν που είχαν κρυμμένα τιμαλφή.

Ακολούθως, προέβαιναν σε έρευνα των χώρων και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις, κτυπούσαν τους ενοίκους, με σκοπό να αποσπάσουν τα κοσμήματά τους καθώς και για να τους επιδείξουν τα σημεία που απέκρυπταν χρήματα και τιμαλφή. Στην κατοχή τους, καθώς και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ένδεκα  φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 490 ευρώ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και τέσσερα  οχήματα που χρησιμοποιούντο ως μέσα διαφυγής. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαέξι  περιπτώσεις ληστειών και μία  περίπτωση απόπειρας ληστείας, σε οικίες στην Αγία Βαρβάρα, το Περιστέρι και το Καματερό. Η σπείρα από την εγκληματική της δράση υπολογίζεται πως είχε αποκομίσει όφελος που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.