Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η Λαμπαδηφορία στη Νάξο! Η σκοτεινή πόλη, αφού τα φώτα είχαν σβήσει, φωτίστηκε από τους αναμμένους πυρσούς των εκατοντάδων λαμπαδηφόρων που σε φόντο άσπρο-μαύρο της άνοιξης.πλημμύρισαν τα έρημα ως συνήθως στενά του Κάστρου και στη συνέχεια τις κεντρικές οδούς της πόλης. Ο ήχος από τα κρουστά και οι φωνές των λαμπαδηφόρων έσπασαν τη σιωπή, σηματοδοτώντας τον ερχομό της ζωής, της άνοιξης...

Λαμπαδηφόροι κάθε ηλικίας από τη Νάξο, από τα γύρω νησιά, αλλά και πολλοί που έφτασαν για το τριήμερο στο νησί από την Αθήνα και όχι μόνο, συμμετείχαν.

Η Λαμπαδηφορία ξεκίνησε από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου την Αποκριά του 1995 και από τότε διεξάγεται συνεχώς με εξαίρεση μια χρονιά.

Από το 2015 μετά από σχετικό αίτημα της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου την ευθύνη της διεξαγωγής της Λαμπαδηφορίας έχει το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Χρόνο με το χρόνο το δρώμενο απόκτησε πολλούς φίλους και εκτός Νάξου, αλλά και εκτός Ελλάδας, αρκετοί από τους οποίους προσπαθούν να συμμετέχουν κάθε χρόνο.

Οι λαμπαδηφόροι διασχίζοντας την παραλία της Νάξου φτάνουν στο ναό του Απόλλωνα (Πορτάρα) και στη συνέχεια στην πλατεία της παραλίας καίνε το "κακό"!

Ακολουθεί γλέντι με ρακόμελο και παραδοσιακή μουσική με τζαμπούνα και τουμπάκι.