Ακόμα τέσσερις συλλήψεις μεταναστών πραγματοποίησαν το Σάββατο και την Παρασκευή στα λιμάνια της Μυτιλήνης και του Πειραιά, στελέχη του λιμενικού.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν Πακιστανοί με πλαστές ροζ κάρτες, δηλαδή πλαστά έγγραφα, που θα τους εξασφάλιζαν την προσωρινή διαμονή τους τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Τρεις συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Ένας ακόμη 30χρονος συνελήφθη χθες στο λιμάνι του Πειραιά, αυτός με έξι πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα. Ο 30χρονος είχε προορισμό τη Μυτιλήνη και πάνω του βρέθηκαν και δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Μυτιλήνη για Πειραιά, για πρόσωπα που ήταν ίδια με αυτά που αναγράφονταν στα πλαστά έγγραφα.

Την ίδια ώρα ελεύθεροι αφέθηκαν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης οι τρεις Πακιστανοί που είχαν συλληφθεί το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έξω από το hot spot στη Μόρια, κι αυτοί με πλαστές ροζ κάρτες.

Όπως μετέδωσε ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, στον εξωτερικό χώρο του hot spot στη Μόρια παραμένουν πάνω από 450 μετανάστες από το Πακιστάν, οι οποίοι δεν πάνε να καταγραφούν, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και στη συνέχεια την απέλαση τους. Ας σημειωθεί επίσης ότι 50 Πακιστανοί οδηγήθηκαν χθες με το πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη στην Καβάλα προκειμένου να απελαθούν στην Τουρκία τις επόμενες μέρες.

Τέλος, το Σάββατο το μεσημέρι, συνελήφθησαν έξω από το hot spot της Μόριας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, τρεις Έλληνες οι οποίοι πωλούσαν στους μετανάστες και στους πρόσφυγες κάρτες κινητής τηλεφωνίας, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.