current views are: 8

14 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση06:30

Κούλουμα υπό βροχή και ισχυρούς ανέμους σε όλη τη χώρα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και ισχυροί άνεμοι αναμένονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, δυσχεραίνοντας το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού. Παράλληλα αναμένονται χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια.

Δημοσίευση 06:30’

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και ισχυροί άνεμοι αναμένονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, δυσχεραίνοντας το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού. Παράλληλα αναμένονται χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και ισχυροί άνεμοι αναμένονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, δυσχεραίνοντας το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού. Παράλληλα αναμένονται χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα στα ανατολικά θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική, αναμένονται βροχές το πρωί και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τόπους αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ, στη συνέχεια 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και το πρωί πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια σε ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στα δυτικά και κεντρικά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 15 βαθμούς κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, με σταδιακή εξασθένηση.

Οι άνεμοι στα νότια, δυτικοί – βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 5 με 7 μποφόρ, Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 ως 14 βαθμούς, με τη μέγιστη όμως στα βόρεια και ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 6 με 7 μποφόρ, με την ένταση τους στα βόρεια να φτάνει και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 ως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, στα νότια δυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους – βορειοδυτικούς εντάσεως 6 με 7 μποφόρ.


σχετικα αρθρα